KALMAR / ÖLAND PART 2

Här kommer nu part 2 av min och Kevins lilla resa till Kalmar och Öland för några helger sedan och i detta inlägg kommer ni att få se lite mer från vår heldag på Öland som verkligen var magisk.


Vi checkade ut från vårt hotell i Kalmar på söndagsmorgonen och begav oss sedan mot Ölandsbron för att åka över till Öland och bara den är ju helt sjuk att åka över. Väl över på Öland så började vi fundera på hur vi skulle lägga upp dagen för att hinna se så mycket som möjligt och framför allt vilka platser vi skulle vilja hinna med att se. Allt man vill se ligger ju dessvärre så utspritt över hela Öland och för att hinna se allting skulle man behöva flera dagar och eftersom att vi bara hade en heldag fick vi prioritera. Vi bestämde i alla fall att första stoppet blev Borgholms Slott där vi bara gick omkring litegrann och strosade då vi inte valde att betala inträde.

Sedan begav vi oss in till Borgholm centrum för att käka lunch samt kika omkring lite där och det var väldigt mysigt där tycker jag. Det blev dock en snabb visit då det fanns mycket annat vi hellre ville göra än att gå omkring på stan liksom.

Efter att vi hade stannat till i Borgholm så valde vi att åka vidare och åka lite längre för att ta oss till Byrum som vi hade fått tips om. Vår tanke var att slå oss ned på stranden, men istället hittade vi dessa klippor och då vi hade turen med oss så fick vi tag i en helt egen klippa som vi fick ha för oss själva vilket var helt magiskt. Här låg vi bara och solade, badade och hade det allmänt gött i några timmar. Att sitta på en helt egen klippa på Öland med solstrålarna på kroppen, saltvatten i håret och med en magisk utsikt var bara så fantastiskt. Här mådde jag bra kan jag lova, vill aldrig att sommaren ska ta slut.

När vi hade solat och badat ett tag var det sedan dags för att åka mot Färjestaden där vi tänkte att vi skulle spendera resten av kvällen och även käka middag där. Det blev inte riktigt som vi tänkt då vi inte hittade något middagsställe som föll oss i smaken och efter lite googlande så hittade jag en restaurang vid hamnen i Stora rör som såg helt magisk ut så vi valde att åka dit vilket var en bit. När vi sedan kom dit var det helt fullbokat och då var det bara att åka tillbaka till Färjestaden igen. Hamnen i Stora rör var ju himla fin i alla fall.

Vi hittade sedan ett middagsställe i Färjestaden och detta var en jäkligt god pasta carbonara kan jag lova er. Efter middagen tog vi bara en liten promenad nere vid hamnen och det började närma sig hemgång.

Sedan packade vi in oss i bilen och började rulla hemåt då vi ändå hade några timmar hem och möttes av denna fantastiska solnedgång på Ölandsbron. Här kände jag återigen bara sådan lycka och hur fantastiska är inte våra svenska somrar ändå? Helt magiskt!


Tackar både Kalmar och Öland för den fantastiska lilla resan och detta kommer jag nog att leva på ett tag. Att bara få komma bort till sådana här fantastiska platser tillsammans med mannen i mitt liv är ju bara dröm. Jag spelade även in en vlogg under denna helg som nu finns uppe på min youtubekanal om ni skulle vilja se lite mer från denna lilla tripp i videoformat. HÄR hittar ni den!

Gillar

Kommentarer