MY LATEST DAYS

Hej på er! Hur har er vecka varit? Den senaste veckan för mig blev inte alls som jag hade tänkt eller planerat vilket är anledningen till att det har ekat helt tomt här. Det började egentligen förra fredagen då jag vaknade upp med stora röda utslag över kroppen samt att mina händer var väldigt svullna så jag ringde då vårdcentralen och fick en tid ganska direkt. Fick då träffa en läkare som bedömde mina utslag som eksem samt att jag fick ta en del blodprover som visade någon form av infektion i kroppen som också gör att mina leder i händerna är inflammerade. Fick kortisonkräm utskrivet och sedan var det inte mycket mer med det.

I lördags vaknade jag upp med ännu fler utslag, jättesvullna läppar samt att jag kände mig allmänt sämre och jag bara kände att något är fel. Kevin och jag skulle även denna helg åka på en spaweekend för att fira vår årsdag, men fick ställa in det och åka till akuten istället. Väl inne på akuten började det spekuleras om en allergisk reaktion så jag fick bland annat dricka kortison för att lugna ner kroppen. Fler prover togs och återigen fick jag svar om en pågående infektion, men att man inte vet vad eller vad som har orsakat dessa utslag eller svullnad i ansiktet. Fick åka hem efter 6 timmar utan att egentligen veta vad det var för fel med mig, men utslagen var helt borta och så även svullnaden...

På söndagen kände jag mig som en helt ny människa då jag vaknade upp helt utan utslag och ingen svullnad. Kevin och jag firade även 7 år tillsammans denna dag, men då ingenting blev som vi tänkt och jag ändå inte mådde helt bra så gjorde vi bara en god frukost och lagade middag vilket var mysigt.

På måndagen vaknade jag upp återigen med utslag och svullna läppar. Hade även en ny tid för provtagning hos vårdcentralen på morgonen, så när jag hade min tid där så tog jag upp hela min vistelse på akuten och att jag återigen har dessa besvär. Jag fick ta nya prover samt att en läkare kikade lite fort på mig. Blev egentligen hemskickad med inga svar alls och att jag ska vänta på provsvaren som kommer senare i veckan. Senare under dagen blir min svullnad på läpparna ännu värre och halva mitt ansikte börjar hänga så på kvällen fick det bli ett återseende på akuten. Denna gång fick jag dock konstaterat att det är en allergisk chock och att det är nässelutslag jag har, men av vad vet man inte. Jag tror dock själv att jag har fått denna allergiska chock av att jag har ätit Naproxen mot min smärta i lederna. Det är det enda jag kan komma på. Jag får i alla fall återigen allergitabletter och kortison och lite fler prover tas. Proverna visar att mina vita blodkroppar är dåliga, men att jag ska invänta besked från mina senaste prover från vårdcentralen. Efter 8 timmar på akuten blir jag hemskickad med kortisontabletter och allergitabletter utskrivet.

Nu efter några dagar mår jag i stort sett bra. Jag har dock väldigt mycket utslag kvar över hela kroppen som kliar och jag känner mig väldigt ofräsch, men det är förhoppningsvis något som försvinner snart... Annars har jag inte haft någon svullnad sedan i måndags och jag har inte heller vågat äta någon Naproxen efter det, så förhoppningsvis var det de tabletterna som utlöste detta. Nu går jag egentligen bara och väntar på att jag ska få mer besked om mina provsvar. Vad det är som spökar i kroppen och varför jag har haft så ont i mina leder och vad vi ska göra åt det.

Detta är alltså hur min senaste vecka har sett ut och jag har varit väldigt nedstämd, ledsen och mentalt trött. Nu börjar jag äntligen hämta lite energi igen och börjar komma tillbaka till vardagen. Jag och Kevin bokade om vår lilla hotell och spa-vistelse till denna helg istället så ska bli riktigt skönt att få komma iväg imorgon och bara tänka på annat. Tänker att jag ska vlogga det också vilket jag ser fram emot! Nu blev detta ett väldigt långt inlägg, men nu vet ni vart jag har varit och hur läget ser ut! Ta hand om er!

Gillar

Kommentarer